Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Szünetjelző órák
Üzemekben gyakori probléma, hogy a dolgozók a szünetüket a saját óráik szerint, gyakorlatilag össze-vissza kezdik és fejezik be, ezzel megnehezítve a gyártás szervezését. A csarnokokban, pihenőhelyeken elhelyezett óráink erre a problémára nyújtanak elegáns megoldást.
Kapcsolódó témák: Órák, időmérő rendszerek , Munkavédelmi balesetmentes nap számláló órák, Hőmérők, Parkoló kijelzők, Fényújságok, Üzemi kijelző, Kamionhívó rendszerek

 

 

Az óra működése:
Az órán alapesetben a pontos idő látható, a jelzőfény nem világít. A szünet kezdetekor a zöld jelzőfény bekapcsol és a kijelzőn a szünetből hátralévő idő látható pp:mp formában. Az óra a szünet végéig visszafelé számol, majd alaphelyzetbe áll, a jelzőfény kikapcsol és a készülék újra a pontos időt mutatja.
Az óráink legfeljebb 64 jelzési időpont tárolására képesek, a beállított időpontban szünetet kezdenek és/vagy hangjelzést adnak.
Az órával a szünetektől függetlenül is adhatók hangjelzések, így például lehetőség van már a munkakezdés előtt a dolgozók figyelmeztetésére (ne gyújtson rá egy újabb cigarettára, stb.), vagy több brigád átfedéses szüneteinek kezelésére.

Szünetjelző óra 20 cm-es számokkal, fényjelzővel,
hangvezérlő kimenetekkel, Ethernet adatkapcsolattal.
Majdnem 12 perc van hátra a szünetből.
(Ruget Magyarország Kft., Nagykanizsa)
 
Az óra a pontos, egyértelmű és félreérthetetlen tájékoztatással tiszta helyzetet teremt, javítja a munkamorált és növeli a hatékonyságot.
Szünetjelző óra 10 cm-es számokkal, fényjelzővel,
hangvezérlő kimenetekkel, Ethernet adatkapcsolattal.
Még bő 5 perc van a szünet végéig.
(77 Elektronika Kft., Budapest)

Az óráinkat azonos tudás mellett kétféle kijelző méretben gyártjuk.
Nagy csarnokokba, szabadtéri munkahelyekre a 20 cm-es számjegymagasságú óránkat ajánljuk, ez még 60 méter távolságból is jól olvasható. A kijelző nagy fényereje lehetővé teszi, hogy akár kültérben, direkt napsütésben is használják az órát.
A kisebb, 10 cm-es számjegymagasságú változatot beltérbe ajánljuk, kb. 30 méter távolságig. Széles leolvasási szöge és szép formája miatt mindenhol jól használható.
Rendelhető 10 cm-es számjegymagasságú, nagy fényerejű, diszkrét LED-ekből épített kijelző is, kifejezetten kültéri alkalmazásra.

Az óráink kétféle hangjelző rendszerrel rendelhetők:

MP3: Irodákba, csendesebb csarnokokba, büfékbe és étkezőkbe az MP3 lejátszós változatot ajánljuk. Ez egy USB pendrive-on tárolt legfeljebb 99 féle hangfile-al jelzi a szünetek kezdetét és végét. A hangokat Önök is tetszőlegesen tudják cserélni, akár maga a főnök is szólhat a dolgozókhoz.
Az órába nincs beépítve erősítő és hangszóró, a vonal szintű kimenetére egy külső erősítőt kell csatlakoztatni, illetve így illeszthető a személyhívó rendszerekhez is.
Kisebb helyeken tökéletes és hatékony megoldás egy, a PC-k mellett megszokott aktív hangszóró használata.

Relékimenet: Zajosabb üzemcsarnokokba, műhelyekbe, szabadtéri munkahelyekre nagyobb hangerejű jelzés szükséges, ide ajánljuk a relékimenetes változatot. A beállított időpontokban az óra a kiválasztott relékimeneteket egyenként, vagy egyszerre az összeset a beállított jelzésmintának megfelelően bekapcsolja, ezekkel külső, nagy teljesítményű hangelzők, kürtök, csengők vezérelhetők. A lehetséges 19 féle jelzésmintával (rövidebb, hosszabb jelzések kombinációi, pl. 3 rövid, vagy 1 hosszú hangjelzés) még egy egyszerű, olcsó csengővel is tökéletesen tájékoztathatók a dolgozók.
A rendszerben vegyesen, de közös vezérléssel használhatók különböző hangjelzők, igazodva az egyes munkahelyek eltérő zajához. A hangjelzők telepítése egyszerű, a helyi villanyszerelő tökéletesen meg tudja oldani a feladatot. A 4 db potenciálmentes relékontakus terhelhetősége max. 24V/2A.

Az órák PC-ről, Ethernet hálózaton keresztül programozhatók, legfeljebb 64 szünet és hangjelzés időpont tárolására képesek. A kijelzők fényereje nagy, akár kültéren, napsütésben is jól láthatók, a fényerő a PC-s programból a környezetnek megfelelően beállítható.
Az órák programozáskor a számítógép órájához állítják magukat, így az egy területen működő összes óra is könnyen szinkronba hozható.


Beállítás, programozás:

Az órákon nincs semmilyen hagyományos kezelőszerv, PC-ről, Ethernet hálózaton keresztül állíthatók be. A számítógépre csak a beállítás idejére van szükség, utána az óra akár teljesen önállóan is használható. A jelzésprogramot egy nem felejtő memóriában őrzi, az óra elektronikát pedig egy háttérelem védi, ezért áramkimaradás után is zavartalanul működik tovább.

Két programot mellékelünk az óráinkhoz:
Kézi beállítás, időprogram feltöltés:
Ez egy könnyen használható, Windows-os program, amivel az időprogramot, a jelzések rendjét a felhasználó is egyszerűen tudja módosítani. A jelzésprogram feltöltésekor az óra a PC órájához állítja magát. A programból a kijelző fényereje is beállítható.

Automata időszinkron:
Az óra tökéletes pontosságát rendszeres számítógépes szinkronizálással lehet biztosítani. Ennek felügyelet nélküli, automatikus végrehajtására szolgál ez a kis parancssoros program, ami az indítási paraméterében kiválaszott órát szinkronizálja a PC órájához, majd kilép.
A program a szinkronizálás eredményéről ERRORLEVEL-ben ad vissza információt, így egy megfelelő batch file-al naplózható a rendszer működése és ha kell, akár e-mail-t is küldhet a rendszergazdának.
A program a kijelző fényerejét is be tudja állítani, ezzel estére csökkenthető, nappalra növelhető a fényerő, mérsékelve a fogyasztást, meghosszabbítva az óra élettartamát.
Az automata szinkronizáláshoz a cég munkaidő-nyilvántartó, beléptető rendszerének gépét célszerű használni, mert a dolgozók szempontjából ez a pontos idő.


Amennyiben nincs szükség a munkaszünetek jelzésére, csak egy egyszerű, megbízható órarendszert keresnek, akkor azt is megtalája termékeink között. Ezek az órák egymáshoz, egy számítógéphez, vagy GPS műholdakhoz szinkronizálhatók, így például tökéletes kiegészítői lehetnek egy munkaidőnyilvántartási rendszernek, vagy egy diszpécser szolgálatnak.

 

Korábbi, ma már nem gyártott készülékeink (kifutott termékek):

 

Fényújság alapú szünetjelző óra

A nagy fényerejű, 10 cm-es magasságú kijelzőn alaphelyzetben a pontos idő olvasható. A szünet alatt a kijelzőn "Szünet pp:mp" formában a szünetből hátralévő idő látható, a szünet végén a kijelzés visszavált a pontos időre.
Az óra MP3 lejátszós hangjelzővel és beépített erősítővel rendelkezik.

A szokásos szünetjelző óra helyett lehetőség van a kijelző fényújságként való alkalmazására is, így könnyen tájékoztathatók a dolgozók az aktuális céges hírekről.Üzemi szünetjelző óra és fényújság rendszer
(Prettl Electronics Hungary Kft., Érd)
 
 
Szünetidő órák a Semmelweis Egyetemen.
Az oktatók a szünet kezdetekor a katedra melletti kezelőegységen beállítják a szünet tervezett hosszát. A visszaszámláló óra az aulában elhelyezett nagy méretű kijelzőkön mutatja a szünetből hátralévő idő hosszát. A szünet végén a kijelző villog és a tábla hangjelzést ad.
Az óra kezelése rendkívül egyszerű, egy 10 perces szünet beállításához mindössze 3 gombnyomás szükséges. Az idő perces lépésben adható meg, a leghosszabb idő 99 perc lehet.

Szünetjelző óra rendszer

Szünetidő óra kijelző beépített hangjelzővel.
(Semmelweis Egyetem, Budapest)

Szünetjelző óra rendszer

Szünetidő óra kijelző beépített hangjelzővel.
(Semmelweis Egyetem, Budapest)

Szünetidő óra kezelőegység.
(Semmelweis Egyetem, Budapest)


A videó megtekintéséhez kattintson!

Szünetidő óra a Semmelweis Egyetemen (2 Mbyte, wmv)Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva