Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Intelligens üzemi kijelző

Gyártósorok termelési adatainak, darabszámok, hőmérsékletek kijelzésére önállóan, vagy PC, PLC mellé ajánljuk. Használatukkal tájékoztathatják a dolgozókat és a vezetőséget a termelés hatékonyságáról, megkönnyíthetik a Lean management rendszerek működtetését.

Kapcsolódó témák: Órák, időmérő rendszerek , Munkavédelmi balesetmentes nap számláló órák, Hőmérők, Szünetjelző órák, Kamionhívó rendszerek, Parkoló kijelzők, Fényújságok

Készülékeinket a Megrendelőink igényeinek megfelelő jelzésképpel gyártjuk. A legegyszerűbb önálló számlálóktól a több m2-es felületű, grafikus kijelzőket is készítünk. A külvilághoz biztonságos, könnyen kezelhető optocsatolós bemenetekkel és Ethernet interface-el kapcsolódnak, de igény esetén RS232/422/485 felülettel is tudjuk szállítani.
A vezérlő elektronikáinkkal az alapvető számláló, kijelző funkciók mellett komoly adatgyűjtési feladatok is megoldhatók.


Számláló gyártósorhoz.
Oszlop tetejére szerelhető, beltéri kivitel, 10 cm számjegymagassággal, optocsatolós számláló és törlő bemenetekkel).
(Chinoin Zrt., Miskolc
 
A kijelzőink általános jellemzői
  • aktív (számláló, mérő, adatgyűjtő, óra), vagy passzív (csak kijelző) üzemmód.
  • jól látható, nagy fényerejű LED kijelző, 1-24 számjegyhez, vagy szöveg, grafika megjelenítésére.
  • változatos méretek, 5 - 1000mm karaktermagasság.
  • galvanikusan leválasztott számláló és vezérlő bemenetek.
  • Ethernet, vagy RS232/422/485 interface a PLC, vagy számítógép hálózat, internet felé.
  • 230V AC, vagy 24V DC tápellátás.
  • tartós és esztétikus dobozolás, selyemfényű eloxált alumínium ház, IP42 védettségig, egyedi házban IP67-ig.
  • tartós, ipari kivitel

Termelési kijelző gyártósorhoz.
Beltéri kivitel, 10 cm számjegymagasság. optocsatolós számláló és törlő bemenetekkel.
(Reckitt Benckiser Magyarország Kft., Tatabánya)


 

32 x 64 cm felületű, 8 cm-es karaktermagasságú szöveges kijelző, Ethernet interface-el.
Külső mérete 36 x 68 x 10 cm.
Protokolja egyszerű, könnyen illeszthető PLC-hez, termelésirányítási rendszerekhez.
3 soros, 16 cm karaktermagasságú, 128 cm-es sorszélességű szöveges kijelző, Ethernet interface-el.
Külső mérete 54 x 132 x 10 cm.
(ISD Dunaferr Zrt., Dunaújváros)Termelési kijelző gyártósorhoz, 10 cm számjegymagassággal, RS232 adatkapcsolattal.
(Optiwork Kft., Budaoest)
 
Pontmátrix alapú termelési kijelzők, 11 soros, soronként 21 karakteres,
112 x 128 cm-es aktív felülettel, RS232 interface-el.
(Univer Zrt., Kecskemét)

Termelési kijelző gyártósorhoz, 10 cm számokkal, Ethernet IP adatkapcsolattal. A tetején a falra szereléshez szükséges konzol látható.
(ISD Dunaferr Zrt., Dunaújváros)

Daru pozíció kijelző, 20 cm számjegymagassággal, RS232 adatkapcsolattal, 24V DC tápellátással.
(GD Gép és Daru Kft., Lajosmizse)

Daru pozíció kijelző, 20 cm számjegymagassággal, RS232 adatkapcsolattal, 24V DC tápellátással.
(GD Gép és Daru Kft., Lajosmizse)

A kijelzőink a vezérlésük felépítése szerint két nagy csoportba sorolhatók:

1. Önálló, intelligens kijelzők
A kijelző önállóan használható, nem igényel semmilyen számítógépes kapcsolatot. Vezérlésükhöz, beállításukhoz legfeljebb néhány nyomógomb szükséges. Ezek a készülékek jellemzően a számlálók, ciklusidő mérő órák.
Előnyük, hogy bármilyen, akár a legegyszerűbb gyártósor mellé is felszerelhetők.
Főleg az összetettebb működésű készülékek (pld. időarányos teljesítmény mérő számlálók) hátránya, hogy mivel a működést meghatározó algoritmust a készülék vezérlése tartalmazza, az későbbi, már a használat ideje alatt felmerülő új igényekhez nehezen igazítható hozzá, a készülék ideiglenes leszerelése nélkül nem oldható meg.


10 cm számjegymagasságú memóriás számláló, 24V DC tápellátással, IP66 védettséggel.
(Heineken Hungária Zrt., Sopron)

2. Soros és Ethernet kijelzők
Az egyszerű, intelligencia nélküli kijelzők tökéletesen használhatók mérőműszerek, számítógépek, PLC-k nagyméretű megjelenítőinek. Az adatkapcsolat lehet RS232/422/485, vagy Ethernet. A kijelzők egy egyszerű protokollon keresztül vezérelhetők.
Ezek a készülékek önállóan nem működnek, használatukhoz egy külső egység, jellemzően egy számítógép szükséges. A gépen futó program határozza meg a működés algoritmusát, a programnak folyamatosan működnie kell, különben a kijelző is leáll. Ennek a megoldásnak éppen ez az előnye is, a PC-s program módosításával könnyedén és olcsón megváltoztatható, modernizálható a rendszer működése, valamint alapban biztosított a külső számítógépes rendszerhez, termelésirányításhoz kapcsolódás.
Ezek a kijelzőink is rendelkeznek az alapvető hardveres be-, és kimenetekkel. A beépített számláló(k), a bemenetek állapota a számítógépről lekérdezhető, majd az elvégzett műveletek eredménye a kijelzőn megjeleníthető, fény-, és hangjelzés kapcsolható.

A működést vezérlő számítógépes programot az Önök igényeinek megfelelően készítjük el és a későbbiekben felmerülő igényeknek megfelelően ha szükséges, módosítjuk.
A kijelzőhöz egy üzenet szerver programot is tudunk adni, ami egy egyszerű felületet biztosít Önöknek, így akár a vállalatirányítási rendszerből is vezérelhető. A programozó hagyományos szövegfile-okon keresztül tudja lekérdezni és vezérelni a kijelzőt, ezek kezelése bármilyen adatbáziskezelőből is megoldható.
Amennyiben igény és programozó kapacitás is van rá, a kijelző az Önök rendszeréből közvetlenül meghajtható. Kérésre kiadjuk a kommunikáció protokolját és egyszerű segédprogrammal még az Ethernetes kijelzők is hagyományos soros portként látszanak a PC-n. Ezzel egy nagyon hosszú élettartamú kijelzőt kapnak, aminek a működését bármikor "házilag" is tudják módosítani, modernizálni.

Intelligens kijelzők adatgyűjtő funkciókkal

Termelési kijelző három gyártósorra, időarányos teljesítmény jelzéssel, számítógépes kapcsolattal

A tábla a három, egy csarnokban működő gyártósorról lekerülő termékeket számolja. Mutatja a gyártott mennyiséget és vörös/zöld fényekkel jelzi az időarányos teljesítményt..
A tábla Ethernet hálózaton keresztül, számítógépről kérdezhető le, állítható be. A paramétereket a tábla memóriája áramkimaradás esetén is megőrzi.
A PC-s program a tábla adatait folyamatosan megjeleníti a számítógépen és egy HTML file-ba menti. A HTML file tetszőleges böngészőben, akár egy mobiltelefonról is megnyitható és folyamatosan követhető a gyártás állapota. Az adatokat tartalmazó weblapot a program egy minta file-ból készíti, ami a felhasználó által könnyen megváltoztatható, testre szabható.
A tábla bemenetei optocsatolóval galvanikusan leválasztottak, így könnyen illeszthetők a gyártósori jeladókhoz.
A számjegyek 10 cm magasságúak, messziről is jól olvashatók..Termelési kijelző, időarányos teljesítmény jelzéssel.
(Nyíradony, Karsol Kft.)

 

Termelési kijelző gyártósorokhoz
A tábla a gyártósorról lekerülő termékeket számolja. Mutatja a tervezett mennyiséget és kiszámolja a műszakból eltelt időhöz tartozó időarányos teljesítményt.
A százalék kijelző előtt egy jelzőfény zöld színnel jelzi, ha a teljesítmény legalább 100%-os, sárgával ha kisebb.
A gyártósor termékváltása esetén a tábla is könnyen átállítható, összesen 8 féle tervezett mennyiség programozhatók be, amik között egy mozdulattal lehet váltani.
A készülék automatikus (pld. PLC) és kézi darabszám jelek fogadására is képes és rendelkezik egy termék visszavonó bemenettel is, így az esetleges selejt termékek a gyártott mennyiségből levonhatók.
A kapcsolók optocsatolóval galvanikusan leválasztottak, így könnyen illeszthetők a sort vezérlő PLC-re.
Igény esetén a táblába Ethernet adaptert is építünk. A hálózaton keresztül az adatok számítógépen gyűjthetők, vagy egy központi táblán is kijelezhető több sor adata.
A számjegyek 10 cm magasságúak, messziről is jól olvashatók. A kijelző fényereje széles tartományban programozható, a környezeti megvilágításhoz igazítható.
A tábla konzollal falra szerelhető, vagy a tetejébe csavarható szemekkel a födémre függeszthető.


Termelési kijelző gyártósorhoz.
(Tatabánya, AGC)

A videó megtekintéséhez kattintson! Termelési kijelző kezelési útmutató (PDF)

Fényújság alapú termelési kijelző Ethernet vezérlő felülettel.

 

 

 


Fényújság alapú termelési kijelzők, Ethernet vezérlő felülettel.
(Mimikron Kft., Kecskemét)

A fényújságokhoz ajánlott üzenet szerver programunk. Minden paraméter kézzel a kezelő felületen és a külső rendszerből is beállítható.

A kijelzők vezérlésének egyszerű módja az üzenet szervereink használata. A szoftver segítségével kijelzőinket könnyen illeszthetik a termelési adatgyűjtő rendszerhez. A megjelenítendő adatokat egy egyszerű szövegfile-ban kell elhelyezni, minden mást elintéz a programunk. A rendszer képes több kijelző párhuzamos vezérlésére és hangjelzők működtetésére is. Ugyanilyen elven működnek a kamionhívó berendezéseink is.

 

Önálló számláló modul, PC-s adatkapcsolattal
A modul egy induktív jeladó segítségével konzervdobozokat számol. A nullázás nyomógombbal és rádiós kódkapcsolóval történhet.
A berendezés Ethernet interface-el csatlakozik a cég számítógép hálózatához. A számláló állások a szerver gépen is megjelennek, az adatok a termelés irányítási rendszer számára egyszerű TXT állományokban elérhetők.
Nullázáskor és áramkimaradáskor a készülék elküldi a számláló értékét és a küldés okát a számítógépre.
A készülék a mindenkori számláló értéket tárolja, hálózatkimaradás után az előző állásról folytatja a munkát.
A PC-s program nagyon egyszerű, a beérkezett adatokat egy-egy TXT fileban tárolja. A file neve az esemény időpontja. A file tartalmazza az időpontot, az esemény jellegét (lekérdezés, nullázás, vagy áramszünet) és a számláló állását.

A PC-s program felülete.
6 számjegyes számláló, Ethernet kapcsolattal., IP65 védettséggell..
Konzervdoboz számláló Ethernet adatkapcsolattal, IP65 védettséggel.
(Sopronhorpács, Pet Hungária Kft.)
A videó megtekintéséhez kattintson! Bemutató videó a konzervdoboz számlálóról (500kB, AVI)

Amennyiben más méretű, vagy szöveges információk megjelenítésére is alkalmas kijelzőt keres, kérjük tekintse meg fényújságainkat!

Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva