Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Stand program presszóknak, kisvendéglőknek (kifutott termék)
 
A számítógéppel éppen csak barátkozó vendéglősök is elboldogulnak ezzel a programmal, amely meggyorsítja a stand elkészítését, követhetővé teszi az élelmiszer és játékgép forgalmat és segíti az alkalmazottak elszámoltatását.
 
A program főbb szolgálatásai:
  • Terméktörzs kezelés (név, cikkszám, beszerzési és eladási árak, ÁFA)
  • Aktív/passzív termékek (akciós és szezonális termékek kezelése).
  • Árubeszerzések követése, bejövő számlák nyilvántartása
  • Fogyó készlet kezelés. A program figyelmeztet a fogyóban lévő termékek beszerzésére.
  • Standlap készítése. Nyitó készlet, vásárlás, készlet, fogyás nyilvántartása. Minden adat nettó és bruttó beszerzési és eladási áron is fel van tüntetve.
  • Kézi standlap nyomtatása. A személyzet részére kézi stand készítéséhez kiadható előre nyomtatott standlap, mely tartalmazza a termékek adatait.
  • Nyerő-, és játékgép bevételek nyilvántartása.
A program minimális gépigénye:
- IBM PC kompatibilis számítógép
- VGA monitor, legalább 800x600 képpont felbontással
- Microsoft Windows 95/98/XP operációs rendszer
- 5 Mbyte szabad hely a merevlemezen
- tetszőleges nyomtató
A program a hagyományos standlap kiváltására készült. Kezelése rendkívül egyszerű, nem igényel sem komoly gépet, sem számítástechnikai ismereteket. A gép a stand adatokon kívül kezeli a beszerzéseket, valamint a készpénz forgalmat (váltópénz, és nyerőgép bevételek).
 
A terméktörzs tartalmazza az összes, a presszóban megforduló termék adatáit. A táblázatok a vastag betűjű fejlécek szerint sorrendbe rendezve kérhető. A barna betűszín jelöli az éppen aktuális indexet, ez az oszlop van ABC rendbe szedve.
 
A partnertörzsben szerepel minden beszállító, minden üzlet, ahonnan árut hoz. Amennyiben rendszeresen vásárol egy adott partnertől, akkor annak adatait nem kell újból felvinni, elég a listából kiválasztani.
 
A vásárlások adatai pillanatok alatt felvihetők. Néhány gombnyomással meg lehet adni a dátumot, az eladót és a bizonylat tételeit. A régi vásárlások visszakereshetők, szükség esetén sztornózhatók. A vásárlások adatait a program összesíti és a következő standkor az előző stand és a göngyölített vásárlások alapján mutatja az aktuális, fogyás nélküli készletet.
 
A standlapon a hagyományos standok mintájára meg kell adni a standoláskor talált készletet. A program ebből és a nyitó készletből kiszámolja a fogyást és annak értékét. A program kezeli a váltópénzt és a nyerőgépből származó bevételt is. Az elkészült standlap összesítve, esztétikus és áttekinthető formában nyomtatható, de ha nyomtató éppen nem áll rendelkezésre a helyszínen, akkor a lista monitoron is megtekinthető.
A régi standlapok utólag is lekérdezhetők, kinyomtathatók.

Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva