Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Kódzár modul rádiós távirányítóhoz, 4 kimenettel, támadásjelzéssel
A modul egy többcsatornás rádiótávirányítóval összekötve kódolt kapunyitásra, vezérlésre használható.

A motoros kapunyitók egyszerű távirányítóinak biztonságát fokozhatja, szolgáltatásait bővítheti ennek a modulnak a beépítésével. Egy négycsatornás rádió négy kimenetét a modulra csatlakoztatva egy távirányítós kódzárat kap, mely még a távirányító elvesztése, ellopása esetén is ad némi biztonságot a tulajdonosának.
Programozása rendkívül egyszerű, megfelelő beépítés esetén a felhasználó is el tudja végezni. A kódot a processzor tárolja, tápfeszültség kikapcsolásakor sem felejti el a beállított értéket.
 
Műszaki jellemzők:
Tápfeszültség: +12V (+11 - +14V) szűrt egyenfeszültség. Fordított tápfeszültség ellen védett.
Áramfelvétel: Nyugalmi állapotban 20mA, bekapcsolt kimeneti relé mellett 80mA..
Kód bemenetek (1-4): A négyjegyű kód számjegyeinek megadására. A bemenetek optocsatolóval egymástól és az elektronikától leválasztottak (szigetelés 48V DC-ig) A bemenetek polaritásérzékenyek, a bemenő feszültség 5-24V DC lehet. A jel minimális hossza 500ms.
Programozó jumper:

Kód változtatáshoz. Nyugalmi esetben nyitott, programozáshoz rövidre kell zárni.

Kimenetek: Feszültségmentes relékontaktusok. Nyugalmi esetben nyitott (NO) és zárt (NC) kimenetek, legfeljebb 48V/0,2A DC kapcsolására.

Bekötési vázlat:Működés:
A távirányító gombjain a helyes kódot megadva, majd ezután még az 1-4 gombok közül valamelyiket megnyomva a megfelelő kimenet 3 mp-re bekapcsol.
A készülék nyugalmi helyzetében a zöld LED villog, gombnyomáskor a vörös LED világít.
Bármelyik nyomógomb legalább 5 mp-ig történő folyamatos nyomvatartása esetén bekapcsol a PANIC kimenet és így is marad a gomb felengedéséig. A támadásjelzés ideje alatt a vörös LED villog.
Két gombnyomás között legfeljebb 5 mp szünetet szabad tartani. Ezután a készülék visszaáll alaphelyzetbe és újra kell kezdeni a kódbevitelt. Ezt a helyzetet a vörös LED felvillanása jelzi.
Beállítás:
A jumper (rövidzár dugó) felhelyezése után (vörös LED folyamatos fénye jelzi) a távirányítón nyomja meg a kívánt kódnak megfelelő négy gombot. A negyedik gomb megnyomása után a készülék tárolja az új kódot, ekkor a vörös és zöld LED együtt világít. Ezután távolítsa el a jumpert, majd próbálja ki a működést!
A kód 1111-től 4444-ig adható meg, ősszesen 256 különböző variációban.
Felhasználási javaslatok:
A kódkapcsoló bemenetei egymástól galvanikusan leválasztottak, ezért könnyedén csatlakoztathatók bármilyen nyomógombra, rádióvevőre, vagy egyéb jelforrásra.
Rádiós távvezérléshez javasoljuk a Satel RE-4K négycsatornás távirányítóját.
A modult autó immobilizer kiegészítésére is használhatja. A leválasztott bemenetek gond nélkül csatlakoztathatók a jármű meglévő kapcsolóira, így azok megfelelő kombinációban való működtetése engedélyezheti az indítást (féklámpa, helyzetjelző, ülésfűtés, stb.).
A programozó jumpert egy feszültségmentes relékontaktussal is lehet helyettesíteni. A kontaktus lehet akár a készülék dobozán egy kulcsos kapcsoló, vagy a bemenet vezérelhető egy riasztó PGM kimenetéről is., így a rendszer tulajdonosa is be tudja állítani a kódját.

Egyedi igény esetén módosítjuk a modul programját. Megváltoztatható pld. a kód hossza, a kimenet kapcsolásának módja és ideje, stb.


Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva