Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Kódzár modul rádiós kapunyitókhoz
A modul egy többcsatornás rádiótávirányítóval összekötve kódolt kapunyitásra használható.

A motoros kapunyitók egyszerű távirányítóinak biztonságát fokozhatja ennek a modulnak a beépítésével. Egy négycsatornás rádió négy kimenetét a modulra csatlakoztatva egy távirányítós kódzárat kap, mely még a távirányító elvesztése, ellopása esetén is biztonságot nyújt a tulajdonosának.
Programozása rendkívül egyszerű, megfelelő beépítés esetén a felhasználó is el tudja végezni. A kódot a processzor tárolja, tápfeszültség kikapcsolásakor sem felejti el a beállított értéket.
 
Műszaki jellemzők:
Tápfeszültség: +12V (+9 - +15V) szűrt egyenfeszültség. Fordított tápfeszültség ellen védett.
Áramfelvétel: Nyugalmi állapotban 20mA, bekapcsolt kimeneti relé mellett 70mA..
Kód bemenetek (1-4): A négyjegyű kód számjegyeinek megadására. A bemenetek optocsatolóval egymástól és az elektronikától leválasztottak (szigetelés 48V DC-ig) A bemenetek polaritásérzékenyek, a bemenő feszültség 5-24V DC lehet. A jel minimális hossza 500ms.
Programozó bemenet:

Kód változtatáshoz. Nyugalmi esetben lebeg, aktív állapotban földre húzva.
Aktív esetben a feszültség kisebb, mint 1V
Nyugalmi esetben nagyobb, mint 4V, de legfeljebb 5V (belső felhúzó ellenállással).

Kimenet: Feszültségmentes relékontaktus. Nyugalmi esetben nyitott (NO) és zárt (NC) kimenetek, legfeljebb 48V/0,2A DC kapcsolására. Helyes kód megadásakor a kimenet 3 mp-re aktivizálódik.

Bekötési vázlat:


Beállítás:
A PROG kapcsoló zárásakor a távirányítón nyomja meg a kívánt kódnak megfelelő négy gombot. A negyedik gomb megnyomása után a készülék tárolja az új kódot. Ezután kapcsolja ki a PROG kapcsolót, majd próbálja ki a működést!
A kód 1111-től 4444-ig adható meg, ősszesen 256 különböző variációban.
Felhasználási javaslatok:
A kódkapcsoló bemenetei egymástól galvanikusan leválasztottak, ezért könnyedén csatlakoztathatók bármilyen nyomógombra, rádióvevőre, vagy egyéb jelforrásra.
Rádiós távvezérléshez javasoljuk a Satel RE-4K négycsatornás távirányítóját.
A modult autó immobilizer kiegészítésére is használhatja. A leválasztott bemenetek gond nélkül csatlakoztathatók a jármű meglévő kapcsolóira, így azok megfelelő kombinációban való működtetése engedélyezheti az indítást.
A programozó kapcsoló lehet a készülék dobozán egy kulcsos kapcsoló, vagy a bemenet vezérelhető egy riasztó PGM kimenetéről is.

Egyedi igény esetén módosítjuk a modul programját. Megváltoztatható pld. a kód hossza, a kimenet kapcsolásának módja és ideje, stb.


Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva