Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Automata zárásvezérlő motoros kapukhoz, sorompókhoz
Motoros kapuk és sorompók zárása automatizálható biztonságos módon ennek a modulnak a beépítésével.

A kapura szerelt nyitásérzékelő és a jármű helyzetét figyelő infrasorompók jelei alapján az elektronika a jármű elhaladása után automatikusan zárja a kaput. Az elektronika nem kényes az áthaladás irányára, akár ki, akár beáll az autó, utána biztosan bezáródik a kapu.

 
Műszaki jellemzők:
Tápfeszültség: +12V (+9 - +15V) szűrt egyenfeszültség. Fordított tápfeszültség ellen védett.
Áramfelvétel: Nyugalmi állapotban 20mA, bekapcsolt kimeneti relé mellett 70mA..
Bemenetek: Optocsatolóval egymástól és az elektronikától leválasztottak (szigetelés 48V DC-ig) A bemenetek polaritásérzékenyek, a bemenő feszültség 5-24V DC lehet.
Kimenet: Feszültségmentes relékontaktus. Nyugalmi esetben nyitott (NO) és zárt (NC) kimenetek, legfeljebb 48V/0,2A DC kapcsolására. A kapuzáró jel hossza 3 mp.

Bekötési vázlat:


Működés:
A modul a kapu zárt állapotában le van tiltva. A nyitásérzékelő aktivizálódásától kezdve figyeli az infrasorompókat. Amennyiben a megfelelő sorrendben szakadnak meg a fényutak (áthaladt a jármű), akkor 3 mp-re aktivizálja a kimenetét.
Bármilyen más sorrendű infrasorompó jelet figyelmen kívül hagy, nem történik zárás.

Érzékelők elhelyezése:
A modulra 3 érzékelőt kell csatlakoztatni. Egy nyitásérzékelőt, mely a kapu nyitott állapotában zárt kontaktust ad és két infrasorompót, mely a kapu előtt és mögött helyezkedik el. Az infrasorompókat egymástól olyan távolságra kell telepíteni, hogy a közlekedő jármű középen egyszerre mindkét fényutat meg tudja szakítani.
Az infrasorompók magasságát úgy állítsa be, hogy az autó karosszériája egyértelműen és áthaladásonként csak egyszer szakítsa meg a fény útját. A javasolt magasság kb. 50 cm. Ennél alacsonyabbra szerelve a kerekek, feljebb pedig az utastér oszlopai fognak hibás működést eredményezni.


Fényjelzések a panelen:Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva