Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
GSM távvezérlős újraindító
 
Egyre több számítástechnikai eszközt használunk, ám ezek néha sajnos nem mindig működnek megfelelően. Az egyre erősebb "elektroszmog" és egyéb szoftver, illetve hardver hibák váratlan gépleállásokat okozhatnak. Előfordul, hogy a gép "lefagy" és csak az újraindítás segít, ami a készülék jellegétől és a telepítés helyétől függően nem is mindig egyszerű feladat.
 
Működés:
A készüléket a 230V-os hálózat és a vezérelendő eszköz közé kell beiktatni. A távvezérlő kimenetén nyugalmi esetben 230V-os feszültség van, működik az eszköz. Ha telefonhívás érkezik a távvezérlőbe épített GSM telefonra, akkor az elektronika megvizsgálja, hogy a hívó száma szerepel-e az újraindításra jogosultak listájában. Ha igen, akkor a kimenet 15 mp-re ki-, majd visszakapcsol, az eszköz újraindul.
Az újraindításra jogosult legfeljebb 3 db telefonszámot a beépített mobiltelefon telefonkönyvébe kell beírni. A készülék mobil és vezetékes telefonról egyaránt hívható, egyedüli feltétel a hívószám elküldése. Az újraindításnak nincs eseti költsége, mert a távvezérlő nem veszi fel a telefont, a megfelelő számról érkező hívás ténye elegendő a működtetéshez.

Alkalmazási példa:

Vezeték nélküli internet szolgáltató hálózati eszközeinek felügyelete
A szolgáltató szervere folyamatosan ping-eli a szolgáltatási területen elhelyezett átjátszókat. Ha nem érkezik idejében válasz, akkor a szerver egy hagyományos vezetékes telefonról egy egyszerű modemmel felhívja a hibás állomáshoz tartozó távvezérlő telefonszámát. A távvezérlő 5 csengetés után lenyomja a hívást és újraindítja a rajta keresztül táplált átjátszót. A hálózati hiba néhányszor 10 mp alatt megszűnik, minden megy a maga útján. A megoldás előnye, hogy az átjátszók általában magas épületeken, kéményeken és egyéb, nehezen megközelíthető helyeken vannak, ahol a hagyományos kézi újraindítás órákat is igénybe vehetne.


Amennyiben Önnek hasonló jellegű, de némileg eltérő vezérlésre lenne szüksége, kérjük keressen meg minket! A készülék programját Megrendelőink igényeinek megfelelően testre szabjuk.


Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva