Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
 

GSM pager riasztóhoz, távfelügyelethez (kifutott termék)

 

A készülék gépjármű és épületriasztók, felügyeleti rendszerek kiegészítésére, nyerőgépek védelmére szolgál. A jelzés másodperceken belül elér a tulajdonoshoz, vezeték nélkül is működik mindenhol, ahol használhatók a mobiltelefonok.

A modul egy univerzális GSM telefonhívó, ami képes a rá csatlakoztatott mobiltelefon vezérlésére, a bemenetek állapotának megfelelően SMS-ek és hangjelek küldésére. Megrendelőink igényei alapján többféle szoftver és hardver változatban gyártjuk.
 
Műszaki adatok:
- Tápfeszültség: 10 - 15 V egyenfeszültség, fordított polaritás ellen védett
- Áramfelvétel: nyugalmi állapotban kb. 30 mA, riasztáskor max. 400 mA
- Bemenetek: 1 - 4 db, nyugalmi esetben földre húzott, riasztáskor lebeg, vagy 4 - 15V-on
- Bemeneti áram: legfeljebb 0,5 mA
- Megengedett feszültség a bemeneteken: 0 - 15 V
- Minimális jelhossz a bemeneten riasztás indulásához: kb. 2 mp
- Csatlakozók: telefonkábel RJ45, tápfeszültség és bemenetek részére sorkapocs
- Használható telefonok: Siemens C35, M35, C45, C55, C60, C62 (folyamatosan bővül)

Mechanikai jellemzők (telefon és kábel nélkül):
- A panel befoglaló méretei csatlakozó nélkül: 115 x 50 x 22 mm (h x sz x m)
- A panel befoglaló méretei csatlakozókkal: 115 x kb. 80 x 22 mm
- Felerősítő furatok a panelen: 105 x 40 mm, valamint a panel közepén, furat átmérő 3,5 mm
- A külön rendelhető doboz befoglaló mérete csatlakozó nélkül: 125 x 70 x 30 mm
- A külön rendelhető doboz befoglaló mérete csatlakozókkal: 125 x 95 x 30 mm

 

Működés:
A modul táplálja és vezérli a telefonkészüléket. A riasztási paramétereket a telefonkönyvben kell tárolni. Az adott telefonszámhoz tartozó riasztási módot a név kezdőbetűje határozza meg. Lehetőségek:
- csak SMS küldése
- csak telefonhívás, hangjelzéssel
- SMS küldés, majd telefonhívás
A modul állapotáról egy vörös/sárga/zöld LED fénye tájékoztat. A telefonra beérkező SMS-eket a készülék egy megadott számra továbbítja, így nyomon követhető pld. a prepaid kártyák egyenlege. A készülék sorszámozza az üzeneteket, pld. "037 Riasztás, kérem intézkedjen!". A sorszám segít a rendszer ellenőrzésében, valamint segítségével megbecsülhető a telefonhívások költsége.
Rendkívül gyors a riasztás, a jel beérkezése után 4 mp-el az első SMS már elindul a címzettnek!

Gyakoribb változatok:

A harmadik kedvelt változat 4 db digitális bemenettel rendelkezik. Minden bemeneti állapotváltozásra SMS megy a beállított számokra. A modul tipikus alkalmazása épület-, és gépfelügyelet, nyerőgépek védelme.
 
Alkalmazási példák:
Egycsatornás pager riasztóberendezés mellé.
A modul egy, nyugalmi helyzetben földpotenciálra kötött bemenettel rendelkezik. Amennyiben a bemeneten megszakad a rövidzár, akkor riasztás indul. Átlagos alkalmazásokhoz, lakásriasztókhoz, gépjárművekhez tökéletes megoldás.

Bemenet: a riasztóközpont BELL kimenetéről. Riasztó jelzés (SMS és/vagy telefonhívás) riasztás esetén. A bemeneti jelnek legalább 2 mp hosszúnak kell lennie, ennél rövidebb impulzusra a modul nem reagál. Ez a működés lehetővé teszi, hogy a bemenetet közvetlenül, relé nélkül csatlakoztassa az elterjedt Paradox riasztóközpontok BELL+, illetve PGM kimeneteihez, mivel ezek tesztimpulzusai nem indítanak téves riasztást. A riasztási SMS tipikus szövege: Riasztás, kérem intézkedjen!
A modul a központ dobozába építhető, táplálása a riasztó AUX kimenetéről. Kérésre a modult egy műanyag dobozban szállítjuk, így felerősítés, csavarozás nélkül is biztonságosan elhelyezhető a központ házában.
Legfeljebb három telefonszámra küldhet SMS-t, riasztó hangjelzést.
Pager riasztóberendezés mellé, állapot jelzéssel.
Az alapmodell bővített változata rendelkezik egy státusz bemenettel is, amit a riasztó éles/kikapcsolt állapotának jelzésére programozott PGM kimenetre kell kötni.

Bemenet: a riasztóközpont BELL és éles/kikapcsolt jelzésére felprogramozott PGM kimenetéről.
Riasztó jelzés (SMS és/vagy hívás) az első három számra riasztáskor, a negyedik számra állapot jelentés SMS-ben minden jelváltozásra, vagyis élesítéskor, kikapcsoláskor, valamint riasztáskor és visszaálláskor egyaránt. Ideális pld. bérbe adott üzletnél, vagy az alkalmazottak riasztó kezelési szokásainak ellenőrzésére. A riasztásról a szükséges személyek értesítést kapnak, a tulajdonos viszont a ki-, és bekapcsolásokat is nyomon követheti, mindezt a többiek tudta nélkül.

Ház, nyaraló, üvegház fűtési rendszerének felügyelete.

Bemenetek: relé kimenetű termosztát, illesztő panelen keresztül 230V figyelés.
Riasztó jelzés áramszünet esetén, illetve ha a rendszer hőmérséklete a kritikus érték alá csökken.

Automata rulettasztal, nyerőgép felügyelete.

Bemenetek: illesztő panelen keresztül 230V figyelés, ajtókapcsolók, érzékelő a kupolán.
Riasztó jelzés áramszünet, ajtó, kasszanyitás, illetve a kupola leemelése esetén. Minden állapotváltozásra egy-egy SMS indul, mely tartalmazza az összes érzékelő állapotát. Pld. "027 Bp. Kaszinó: ajtó ok, kassza NYITVA, kupola ok, 230V ok."

Vagyonvédelmi videórendszer működésének felügyelete.
Bemenetek: illesztő panelen keresztül 230V figyelés, videórögzítő(k) "hiba"és "felvétel folyamatban"kimeneteiről relékontaktus.
Riasztó jelzés áramszünet, a videófelvétel szándékos leállítása és hiba esetén egyaránt.
 
Amennyiben nem áll rendelkezésre 12V-os tápfeszültség, rendelhető mellé 230V-os tápegység hagyományos és szünetmentes kivitelben egyaránt. A szünetmentes változat közvetlenül képes tölteni egy kis zselés akkumulátort, amiről napokig üzemképes marad a berendezés. Az akkumulátor zárt, gondozásmentes, átlagos élettartama beltéri telepítés esetén 3 év.

 

Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.