Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
Villogó vezérlő kültéri szirénákhoz
 
A modul riasztóközpontok mellé beépítve alkalmas a kültéri szirénák fényjelzőinek éles/kikapcsolt, illetve riasztási állapotoknak megfelelő vezérlésére.
 
A riasztóberendezések kültéri szirénái általában rendelkeznek beépített villogóval is. Ez a villogó alapesetben a szirénával együtt működik, viszont kis kiegészítéssel felhasználható a kezelő személy tájékoztatására is..
A modul a riasztóközpont sziréna és egy megfelelően felprogramozott PGM kimenetére csatlakoztatva úgy vezérli a sziréna villogóját, hogy az mutassa a központ élesített, illetve kikapcsolt állapotát. A hazánkban elterjedt központok megfelelő programozás után általában képesek kiadni villogó vezérlő jelet, viszont ezek sebessége alkalmatlan a hagyományos fényjelzőkhöz. A modul beépítése után a központ élesítésekor egyet, kikapcsolásakor kettőt villan a lámpa, míg riasztáskor természetesen továbbra is normálisan villog.
 
Műszaki jellemzők:
A feszültségértékek a tápfeszültség negatív ágához (GND) képest vannak megadva. Feszültség bármely csatlakozón nem haladhatja meg a +16V-ot, felette az áramkör maradandóan károsodhat.
Tápfeszültség: +12V (+9 - +15V) szűrt egyenfeszültség. Fordított tápfeszültség ellen védett.
Áramfelvétel: Tipikusan 15mA, max. 30mA (a kimenet terhelésétől és állapotától függően).
Indító bemenetek (BELL,PGM): A központ felől érkező sziréna, illetve PGM jel fogadására. Pozitív, vagy negatív élre érzékenység beállítható. Az indítójel minimális hossza 100ms.
Feszültség a bemeneteken:

Alacsony szint kisebb, mint 1V
Magas szint nagyobb, mint 4,2V

Áram a bemeneteken: Legfeljebb 0,5mA
Kimenet (FLASH): A kültéri sziréna FLASH vezérlő kimenete. Nyitott kollektoros, 2k2-vel +12V-ra húzva. Pozitív, vagy negatív polaritás beállítható.
Feszültség a kimeneten: Alacsony szint kisebb, mint 0,9 V (a maximális terhelésnél)
Magas szint kb. tápfeszültség (10k terhelésnél)
Áram a kimeneten: Legfeljebb 100mA, túlterheléskor az áramkör maradandóan károsodik!
Tesztelt szirénák: PS 128, Solo. Telepítés előtt kérjük próbálja ki a használni kívánt szirénával a modult, mivel a szirénák egyes példányai kis mértékben eltérhetnek egymástól!
 
Beállítás:
A készülék pozitív és negatív indítású sziréna vezérlésére, illetve ilyen központ jeleinek fogadására egyaránt alkalmas. A jelek polaritását a nyomtatott áramkör forrasztási oldalán, az IC panel sarka felőli 3 lábára menő fóliacsík szükség szerinti átvágásával lehet kiválasztani. Minden bemenethez, illetve kimenethez tartozik egy-egy fóliacsík. Amennyiben a megfelelő csík érintetlen, akkor az adott jel aktív alacsony szintű (pld. nyugalmi esetben a BELL lábon +12V, riasztáskor 0V), illetve a szirénán negatív indítójel polaritást beállítani. Amennyiben átvágja valamelyik csíkot, akkor a hozzá tartozó be-, illetve kimenet pozitív polaritású lesz (pld. Paradox központok).
Figyelem! Polaritás változtatás (fóliacsík átvágás) érvénybe léptetéséhez a modult ki, majd vissza kell kapcsolni.
A riasztóközpont PGM kimenetét úgy kell felprogramozni, hogy a rendszer éles/kikapcsolt állapotát kövesse. Pld. élesített rendszernél 0V, kikapcsolt rendszernél +12V a PGM kimeneten, ilyenkor a villogó vezérlő PGM fóliacsíkját épen kell hagyni.
Ha a BELL bemenetet nem használja, akkor a sorkapcsát hagyja szabadon és ne vágja át a hozzá tartozó fóliacsíkot sem. Ilyenkor ez a bemenet nem befolyásolja a panel működését.
 
Villamos bekötés:


Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva