Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
BCT vonalkód terminál
 
A vonalkódokat alkalmazó gyártó-, illetve raktárrendszerek nagy előnye az állandó termékkövetés. Ehhez szükséges a folyamat jellegzetes pontjain a termékek azonosítása, ami ezzel a készülékkel könnyen elvégezhető.

A terminál egy vonalkódolvasóból és egy intelligens kijelző modulból áll, amit a leolvasás helyére kell telepíteni. A vezérlés a leolvasott vonalkódot beküldi a központi gépre, valamint fogadja az onnan érkező kijelzendő szövegre, hang-, illetve fényjelzésre vonatkozó parancsokat. A központi gép és a terminálok RS422, vagy Ethernet hálózaton kapcsolódnak egymáshoz. Egy központi egység RS422 kommunikáció esetén 2, Ethernet kommunikáció esetén legfeljebb 32 terminált képes kezelni. A feldolgozó program a terminálokkal a PC megfelelő mappáin keresztül tartja a kapcsolatot, így könnyen integrálható a már meglévő programrendszerekhez. A kijelző támogatja a magyar ékezetes karakterek megjelenítését.


A rendszer főbb részei:


Terminál:
- processzoros vezérlés
- 2 x 20 karakteres, háttérvilágításos LCD kijelző
- nagy hangerejű csipogó
- három színű jelzőfény (vörös, sárga, zöld LED)
- vonalkódolvasó (kézi, vagy beépített)

Központ (csak RS422 interface esetén szükséges):
- BCT központi doboz (külsőre, mint a terminál, de kijelző nélkül), külső tápegységgel

Központi számítógép:
- PC Win98, ME, vagy XP operációs rendszerrel

Javasolt alkalmazási területek:
- gyártósorok, raktárak, hűtőházak be-, illetve kilépési pontjain történő termék azonosítás
- logisztikai központok, kamion terminálok
- szervízek PC nélküli termék átvételi, kiadási pontjai
- áruházi árellenőrző készülék (ekkor a beépített szkennerres változatot javasoljuk)

A készülék felhasználási lehetőségei rendkívül szélesek és a folyamatos fejlesztésekkel ezek még bővülnek is. Cégünk az Önök igényeinek megfelelően fejleszti, módosítja a készüléket. Lehetőség van nagyobb méretű, pld. 4 x 20 karakteres, illetve grafikus kijelző beépítésére. A készülék és az olvasó védettsége IP65-ig növelhető, így tökéletesen alkalmazható szélsőséges igénybevételnek kitett helyeken, pld. hűtőházakban. Lehetőség van mérleg, illetve vonalkód nyomtató illesztésére is, így pld. egy élelmiszer raktár áruátvételi pontjaként is használható a készülék.

A készülék egyik alkalmazása a vonalkódos késztermék nyilvántartási rendszerünk, ahol BCT terminálok biztosítják a kiadó, teherautó felrakó munkahelyek kapcsolatát a központi számítógéppel. Nyomtatók és külső kijelzők az LCD nélküli BCTP terminálokra csatlakoztathatók.

Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva