Vissza a nyitólapra.
Elérhetőségeink.
Elérhetőségeink.
HBS-2 vonalkódos mobil adatgyűjtő
 
A vonalkódos termékazonosító rendszerek rendkívüli módon leegyszerűsítik a készletnyilvántartó és számlázó programok használatát. A velük való munka még rugalmasabbá és kényelmesebbé tehető, ha megszüntetjük a vonalkódolvasó és a számítógép kényszerű vezetékes kapcsolatát.
 
A kereskedelemben igen elterjedten használják a vonalkódos azonosító rendszereket. Ezek alapvető részegységei az olvasó és az adatokat tároló, feldolgozó számítógép. Az olvasó és a számítógép között folyamatos kapcsolat van egy kábelen keresztül, ami behatárolja, hogy milyen messzire lehet menni a vonalkódolvasóval a számítógéptől. Ez max. 3 m szokott lenni, ami biztosan kevés a raktár és pld. egy nagykereskedésben a teherautó platóján való vonalkódok leolvasáshoz. A megoldást egy önállóan használható, saját áramforrással, billentyűzettel és kijelzővel rendelkező hordozható vonalkódolvasó kínálja.
 
Alkalmazási területek:
Az adatgyűjtő lehetővé teszi, hogy a feldolgozó számítógéptől függetlenül lehessen bizonylatokat (számla, szállítólevél, stb.) és leltárt készíteni.
A készülék négy, egymástól függetlenül kezelhető bizonylatot tárol, tehát pld. megoldható, hogy az ügyféllel a raktárban összegyűjtött termékek egy részét azonnal kiszámlázzák, míg a másik része egy szállítóval kerüljön kiadásra. A bizonylatok darabonként legfeljebb 250 db tétel tárolására alkalmasak (össz. 1000 vonalkód).

Az adatgyűjtőből különböző szoftver változatokat készítettünk. Egyik kiemelt típust fafeldolgozó telepek használják. Itt a farönkre felhelyezett vonalkódhoz a készülékben fafajta, méret és minőség adatok rendelhetők. Ezután a számítógépes rendszerben a fa mozgása könnyedén követhető.
 
Kezelés:
A készülék kezelése rendkívül egyszerű, a kijelzőn látható menüben a szám-, valamint a Yes és No gombokkal lehet lépkedni.
Alapfunkciók:
- Olvasás
- Adatfeltöltés PC-re
- Adatok törlése
Minden feladat végrehajtása előtt ki kell választani, hogy melyik bizonylatban kíván dolgozni. Ezután a funkció a Yes gombbal indítható.
Olvasáskor a Yes gomb megnyomására bekapcsol az olvasó fej, ekkor kell lehúzni a kódot, ami egy nyugtázó hangjel után megjelenik a kijelzőn. A mennyiség megadása után a következő Yes gombra, a következő vonalkódra vár a készülék.
A készülék néhány másodperc alatt feltölti a PC-re a beolvasott adatokat, ahol elkészíthetők a végleges bizonylatok. A MIRUS számlázó és raktárkezelő rendszer közvetlenül képes együttműködni az olvasóval, de igény esetén egyéb programokhoz is könnyedén illeszthető (a részletekért kérjük keressen meg minket).
Az információkat a gép egy nem felejtő memóriában tárolja, az adatok az akkumulátor lemerülése esetén is tökéletes biztonságban vannak.
Ha sérült, olvashatatlan vonalkóddal találkozik, akkor a kódot a billentyűzetről is fel lehet vinni.
 
Műszaki adatok:

Processzor: 8 bites 20 MHz-es RISC processzor.
Memória: Nem felejtő memóriában 4 bizonylat, bizonylatonként 250 tétel..
Kijelző: 4 x 16 karakteres, háttérvilágításos LCD kijelző.
Billentyűzet: 12 gombos por-, és cseppmentes fóliabillentyűzet.
Vonalkód olvasó: CCD-s olvasó, max. kódhossz 60 mm, az összes elterjedt kódrendszert támogatja.
Energiaellátás:
Ni-Cd akkumulátor csomag, töltése a mellékelt adapterrel a készülékben.
Üzemidő egy feltöltéssel: Szokványos üzem mellett minimum 14 óra / 5000 olvasás.
Az üzemidőt befolyásolják a készülék beállításai (kijelző megvilágítás ki/bekapcsolt állapota, illetve a környezeti hőmérséklet.
PC kapcsolat: RS-232 interface 9 pólusú D-SUB csatlakozóval (kábel mellékelve).
Adatformátum: A PC-re érkező adatok kódolatlanok, más szoftverrel is könnyen feldolgozhatók, a termék sorszámát, vonalkódját és a beírt mennyiséget tartalmazzák (a részletekért kérjük keressen meg minket ).
Üzemi körülmények: A készülék háza zárt, pormentes. +10-40 C fok tartományban használható (a hőmérséklet befolyásolja az egy feltöltéssel elérhető üzemidő hosszát)

Rendelhető kiegészítő tartozékok:

- csuklópánt
- tartalék akkumulátor
- önálló töltő készülék, az akkumulátorok készüléktől független töltéséhez (többműszakos munkahelyen ajánlott).
- autós szivargyújtó töltő
- infravörös adapter a PC és az adatgyűjő közé
- rádiós átvitel (közvetlen adatkapcsolat a feltöltő rendszerrel)


Vissza a lap tetejére.Vissza a nyitólapra.


(c) MIRUS Bt. Minden jog fenntartva